Menu
logo bijeli
 
Nastavni zavod za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije
Vladimira Nazora 2A, 35000 Slavonski Brod

 

 

 

 

NOVOSTI 

 

 

 

 

 

 

 

Listopad je mjesec posvećen borbi protiv raka dojke, s ciljem podizanja svijesti o raku dojke te važnosti ranog dijagnosticiranja i liječenja ove bolesti. Rano dijagnosticiranje poboljšava ishode izlječenja i preživljenja.
Budući da rano otkrivanje raka povećava vjerojatnost uspješnog liječenja, od iznimne je važnosti informirati i potaknuti žene na odaziv u Nacionalni program ranog otkrivanja raka dojke, koji se provodi u Hrvatskoj od 2006. godine. U sklopu programa sve žene u dobi od 50 do 69 godina primaju poziv za mamografski pregled svake dvije godine u svrhu što ranijeg otkrivanja bolesti, većeg uspjeha liječenja, poboljšanja kvalitete života oboljelih te smanjenja smrtnosti. Nastavni zavod brodsko-posavske županije neprekidno i kontinuirano provodi sve predviđene aktivnosti obuhvaćene tim Programom.
Rak dojke je u nekoliko zadnjih godina, treći najčešći oblik zloćudne bolesti kod žena u Hrvatskoj. Iako se može javiti u bilo kojoj dobi, čak i kod vrlo mladih žena, ipak je preko 80 % novooobljelih starije od 50 godina.
Nastavni zavod za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije u suradnji s djelatnicima OB „Dr. J. Benčević“ i djelatnicama patronažne službe Doma zdravlja Slavonski Brod je 6. listopada 2023. godine obilježio taj Dan prigodnim aktivnostima na Gradskoj tržnici – podjelom edukativnih materijala, stručnim savjetovanjem te informiranjem i demonstriranjem pravilnog samopregleda dojke na dostupnom modelu.

haop2

HPV poveznica

slikaplaketa1  

haccp sustav

pelud

SAVJETI ZA INDIVIDUALNU VODOOPSKRBU

riz

slika kuhareve ruke stavljalju začin na meso poziv na edukaciju-tečaj